Bel ons: 088 - 443 30 00Contact

Evaluatieadvies

Het Evaluatiebureau geeft u één of meerdere keren advies, bijvoorbeeld over het opzetten van een evaluatieonderzoek of bij de interpretatie van onderzoeksresultaten. U voert het onderzoek in principe zelf (eventueel met hulp van derden, bijvoorbeeld stagiaires) uit. Het Evaluatiebureau kan soms wel op onderdelen iets in de uitvoer betekenen. Het Evaluatiebureau kan u ook advies geven over het werken met een doelenboom, een handige tool voor het SMART formuleren van beleidsdoelstellingen inclusief de vertaling van plan naar uitvoer. De inzet vanuit het Evaluatiebureau hiervoor is maximaal 3 dagen. De exacte rol van het Evaluatiebureau en de doorlooptijd is afhankelijk van uw vraag.  Het Evaluatiebureau geeft geen advies aan gemeenten of organisaties buiten de regio Noord- en Oost-Gelderland.

 

Voorbeeldvragen

  • "Wij willen graag weten hoe tevreden onze cliënten zijn. Hiertoe hebben we met jullie hulp al indicatoren vastgesteld. Kan het Evaluatiebureau ons nu helpen hoe we deze in de praktijk kunnen meten?"

  • "Sinds kort werken wij met een nieuwe manier waarop wij ouderavonden op basisscholen houden. Wij hebben een evaluatievragenlijst ontwikkeld. Kan het Evaluatiebureau feedback geven op de door ons opgestelde vragenlijst?"

  • "Wij ontwikkelen onderzoeksinstrumenten voor integraal beleid en kennisoverdracht. Kan het Evaluatiebureau de praktijkbehoefte en -ervaring inbrengen?" Lees meer over dit project.

  • "Er is in onze gemeente een interventie ontwikkeld om te voorkomen dat mensen met een verhoogd risico op diabetes ook daadwerkelijk diabetes ontwikkelen. Kan het Evaluatiebureau de meetgegevens van de deelnemers (nul- en eindmeting) voor ons analyseren?"

  • Wij hebben de cursus Simpel Fit! al eens door het Evaluatiebureau laten evalueren. Inmiddels is de cursus aangepast en zouden we ook graag een effectevaluatie willen doen. Kan het Evaluatiebureau ons daarbij begeleiden?"