Annemien Haveman - Nies

  • Naam: Dr. ir. Annemien Haveman - Nies

  • Functie: Onderzoeker (epidemioloog) en Universitair Hoofddocent

Annemien ziet het als een grote uitdaging om voor vraagstukken uit de praktijk een passend antwoord te vinden. Hiervoor put zij uit bestaande kennis, maar ontwikkelt zij ook zelf met collega’s uit Academische werkplaatsen innovatieve methodieken. Zij houdt van schakelen tussen de werelden van beleid, onderzoek en praktijk en is altijd op zoek naar een bevredigend resultaat voor iedere partij. Annemien heeft een breed overzicht van het veld van de publieke gezondheid en is in staat om in een veelheid van informatie structuur aan te brengen. Zij weet deze informatie vervolgens te vertalen in een realistisch plan van aanpak.

  • Specialisaties: Effect- en procesevaluatie en implementatieonderzoek. Thema: leefstijlinterventies gericht op kinderen en ouderen.

  • Scholing: Doctoraal Voeding en Gezondheid (Wageningen Universiteit 1995), daarna gepromoveerd op het onderwerp ‘Voeding, leefstijl en gezond ouder worden’ (Wageningen Universiteit 2001). Sinds 2006 geregistreerd als Epidemioloog B bij de Vereniging voor Epidemiologie. Diverse cursussen op het gebied van onderzoeksmethodiek en (project)management.

  • Ervaring: Was werkzaam bij GGD Regio Achterhoek en Zuid-Oost Utrecht, RIVM en Wageningen Universiteit. Sinds 2003 combineert Annemien haar baan als epidemioloog bij  GGD Noord- en Oost-Gelderland met een aanstelling bij Wageningen Universiteit. Vanaf 2006 is Annemien werkzaam als coördinator van Academische werkplaats AGORA, het samenwerkingsverband van GGD Noord- en Oost-Gelderland en Wageningen Universiteit.

Contactgegevens
E-mail: a.haveman@evaluatiebureau.nl
Telefoon: 088 - 4433 194.
Aanwezig op: di en wo.