Wandelen: gezellig én gezond

Dat wandelen belangrijk is voor een gezond en vitaal leven weten we allemaal. Wandelen is een van de meest laagdrempelige manieren om dat te doen. Er zijn steeds meer georganiseerde wandelgroepen, onder andere in de Achterhoek. Het project ‘De Pas Erin’ richt zich op het versterken van deze wandelgroepen, waarbij veel partijen uit verschillende domeinen samenwerken.

Uit onderzoek onder 216 wandelaars uit de regio West-Achterhoek blijkt dat wandelen in georganiseerd verband populair is. Wandelaars doen dit niet alleen voor de gezondheid, maar juist ook voor de gezelligheid. Alle resultaten van het onderzoek zijn te vinden in deze infographic. Dit onderzoek biedt handvatten voor het werven van nieuwe wandelaars voor het vervolg van het project 'De Pas Erin'.

Onlangs is ook een checklist met werkzame elementen voor wandelgroepen ontwikkeld op basis van literatuuronderzoek en analyse van lokale aanpakken. Deze checklist kan gebruikt worden voor het opzetten en versterken van wandelgroepen. De checklist is hier te vinden.