Caroline Timmerman

Over Caroline Timmerman

Wie is Caroline Timmerman?

"Na mijn studie Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit heb ik eerst kort gewerkt bij een GGD als epidemioloog en vervolgens een aantal jaren als adviseur indicatiestelling. In 2000 ben ik begonnen als epidemioloog bij GGD regio Stedendriehoek en sinds 2005 werk ik bij GGD Noord- en Oost-Gelderland. Vanaf 2012 werk ik tevens als onderzoeker bij het Evaluatiebureau Publieke Gezondheid. In 2022 en 2023 heb ik een (deeltijd) uitstapje gemaakt naar het RIVM. Ik was daar liaison Gezondheidsonderzoek na Rampen (GOR) en had een verbindende rol tussen het RIVM en de GGD'en."

Wat vind jij leuk aan het Evaluatiebureau?

"De grote afwisseling van projecten, thema’s en onderzoeksmethoden maakt het werken bij het Evaluatiebureau voor mij erg leuk en uitdagend. Geen project is hetzelfde! We zetten bijvoorbeeld online vragenlijstonderzoek in, maar houden ook (groeps)interviews. Deze mix van kwantitatief en kwalitatief onderzoek levert bruikbare inzichten op voor de opdrachtgever. Een opdrachtgever die met de uitkomsten van ons onderzoek geïnspireerd verder kan, geeft mij energie! Daarnaast werk ik binnen het Evaluatiebureau samen met een fijn stel collega’s, die daar al langere of kortere tijd werkzaam zijn. We hebben allemaal andere achtergronden en vaardigheden, zodat we elkaar kunnen versterken en aanvullen. Doordat we verbonden zijn aan de Academische Werkplaats AGORA en Wageningen University & Research zijn er korte lijnen naar (nieuwe) wetenschappelijke inzichten rondom evaluatieonderzoek. Ook zijn er ieder jaar leuke studenten die binnen het Evaluatiebureau een (afstudeer)onderzoek doen"

"Een opdrachtgever die met de uitkomsten van ons onderzoek geïnspireerd verder kan, geeft mij energie!"

Waar houd jij je mee bezig binnen het Evaluatiebureau?

"Als onderzoeker voer ik met name evaluatieonderzoeken uit, maar ik word ook ingezet op het moment dat opdrachtgevers (meestal gemeenten) met een onderzoeksvraag naar ons toekomen. We hebben het dan met elkaar over de vraag achter de vraag: waarom is evaluatieonderzoek gewenst, wat zijn de onderzoeksdoelen en wat wil men met de resultaten? De volgende stap is om tot een goede onderzoeksopzet te komen, zodat het onderzoek aansluit bij de vraag en praktisch bruikbare resultaten oplevert.

Zo heb ik tijdens de eerste helft van 2024 een cliëntervaringsonderzoek Jeugd voor de Gemeente Brummen afgerond. We spraken verschillende ouders van kinderen die jeugdhulp ontvingen vanuit de gemeente. Ik vond het bijzonder hoe open ouders waren over hun (vaak complexe) situatie en dat zij hun ervaringen met ons wilden delen. Hierdoor konden wij concrete aanbevelingen meegeven aan de gemeente om de ondersteuning die zij aan ouders en kinderen bieden verder te versterken.

Tot slot hoop ik dat we de komende tijd nog meer onze kennis vanuit de GGD en het Evaluatiebureau over monitoring en evaluatie kunnen gaan inzetten bij het Integraal Zorgakkoord (IZA) en het Gezond en Actief Leven akkoord (GALA)."